Advocate Alexandra Maria Buitenhuis is geboren op 13 oktober 1976 te Amsterdam. Vanaf haar geboorte woont zij al in Nieuw-Vennep en heeft daar ook de basisschool en de middelbare school doorlopen. Na het behalen van haar VWO-diploma in 1996 is zij rechten gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam alwaar zij, in november 2000, is afgestudeerd in de richting Strafrecht. Daarnaast heeft zij de verdieping Personen- en Familierecht met goed gevolg afgelegd. Na haar afstuderen heeft zij anderhalf jaar gewerkt voor een incassobureau in Naarden-Vesting op de juridische afdeling. In november 2002 is zij begonnen als advocaatstagiaire bij een advocatenkantoor in de regio Amsterdam. Hier heeft zij voornamelijk de algemene rechtspraktijk beoefend, echter heeft zij zich in grote mate kunnen verdiepen in het Personen- en Familierecht en het Strafrecht. In januari 2006 is zij medewerker geworden op voormeld kantoor.

Advocate-Alexandra-Buitenhuis

Vanaf december 2006 tot en met oktober 2011 was zij aangesloten bij een maatschapkantoor in de regio Den Haag, alwaar zij als zelfstandig ondernemer een onderdeel van vormde.

Per 1 november 2011 heeft mr. A.M. Buitenhuis haar eigen kantoor voortgezet onder haar eigen naam en in haar woonplaats Nieuw-Vennep.